Home 5 Test og analyse

Test og analyse

Jeg bruger tests til at identificere fysiske karaktertræk (all rounder, sprinter, bjergrytter etc.), og til evaluering af fysiske parametre i forhold til den enkeltes målsætning. Eksempelvis er det muligt at være god på korte bakker, mens man mangler udholdenheden til at køre et Grand Fondo løb i bjergene. 

En test bruges til at finde de bedste løsninger træningsmæssigt ift. den træningsmængde og det talent, man har til rådighed. Om evnen til at bruge fedt som energikilde er trænet tilstrækkeligt, watt/power omkring threshold (syregrænse) samt hvordan kroppen reagerer på kort og intens belastning, er brugbar viden i forhold til planlægningen af den kommende træning.

Jeg praktiserer selv tests med laktat (mælkesyre) målinger undervejs, da det efter min erfaring er den metode, som relaterer bedst til præstationer på vejen. Testen består af en individuel tilpasset testprotokol, hvor watt/belastning løbende øges. Undervejs måles puls og laktat, indtil belastningen ikke længere kan holdes.

Testen køres på egen cykel på en hometrainer, men hvis man er erfaren i at træne med powermeter, kan testen køres udenfor i sommerhalvåret.

Testen inkluderer:

  • Måling af hæmoglobin
  • Måling af fedtprocent (hvis det ønskes)
  • Udarbejdelse at træningszoner ud fra watt og puls.
  • Evaluering af testen.
  • Generel vejledning/inputs til de kommende ugers træning.

Pris: 1200 kr.